Vad kostar det att klä om en fåtölj?


 Många av oss har en favoritfåtölj som vi gärna kryper upp i. Fåtöljen kan vara som en vän man levt med i många år. Precis som med mycket annat så slits och nöts den efter år av användande. Ofta kommer människor till oss när de ärvt den där fåtöljen de kröp upp i som barn hos en kär morfar eller farmor. Eller så kanske den där snygga men slitna drömfåtöljen blev din på en auktion! Det finns många anledningar till att en fåtölj kan vara värd ny klädsel och ibland lite stoppning för att få ett förlängt liv.

Fåtöljer finns ju i en mängd modeller och varianter. Vissa är enkla att klä om och andra betydligt mer avancerade. När vi får frågan vad det kostar att klä om en fåtölj kan vi därför sällan ge ett snabbt svar. Vi vill veta vilken modell din fåtölj har och gärna se en bild. Utifrån en bild kan vi ofta avgöra hur omfattande arbetet med att klä om din fåtölj är. Sen kommer vi också ställa frågor om skicket på stoppningen. Det är svårare att avgöra från en bild och därför kommer vi att ställa några frågor om hur du tycker att du sitter i den och hur den ser ut på undersidan t.ex. Ibland kan vi be dig ta en bild underifrån också. (Där sitter ofta ett tunt tyg och det kan man plocka bort för att se t.ex. sadelgjordar och resårer.)

När vi vet modellen på din fåtölj och vi har bildat oss en uppfattning om skicket på stoppningen brukar vi kunna lämna en prisindikation på vad arbetet kommer att kosta. Utöver det tillkommer tyget och där beror det självklart på vad du väljer. Det finns bra möbeltyger i många olika prisklasser och kvalitéer. Vi hjälper dig gärna att hitta det som passar dig och din möbel bäst. Vi har självklart även miljömärkta möbeltyger i vårt sortiment.

Så, åter till frågan: Vad kostar det att klä om en fåtölj?

Ofta någonstans mellan 5000 och 25 000 kr är det snabba svaret. Självklart förstår vi att du behöver en mer specifik uppskattning än så för att kunna fatta ett beslut. Om du har en möbel som du funderar på om den är värd att fixa till så börja med att skicka ett par bilder till oss så hjälper vi dig gärna.

 

Välkommen att höra av dig till oss på Södermalms Tapetserarverkstad!

 

Så här kan en bild på undersidan av en fåtölj se ut. När vi tittar närmare ser vi att några resårgarn gått av och väven spruckit. Då bör arbetet göras om.

Postat den 14 mars 2018 av Gruv Stina Hellquist